Menu Close

Implantologija

Stomatološki centar Prothetik je ponosan što možemo da vam pružimo najkvalitetniju implantološku uslugu koristeći isključivo vrhunske dentalne implante od renomiranih proizvođača kao što su Straumann, Zimmer, Nobel Biocare i mnogi drugi. Naša strast prema stomatologiji i želja da našim pacijentima pružimo najbolju moguću negu vodi nas u svakom koraku procesa implantologije.

Implantologija je jedno od naših stručnih područja, a kod nas to podrazumeva integraciju različitih stomatoloških disciplina poput oralne hirurgije, protetike i paradontologije kako bismo obezbedili najcelovitiju i prilagođenu uslugu našim pacijentima. Naš glavni cilj u implantologiji je da vam omogućimo nadoknadu izgubljenih zuba putem ugradnje dentalnih implantata. Ovi implanti su projektovani tako da funkcionišu kao koren prirodnog zuba i daju vam osnovu za zdrav i lep osmeh.

Kada se odlučite za naše usluge implantologije, možete biti sigurni da će procedura ugradnje implantata biti brza, bezbolna i potpuno bezbedna. Nakon toga, strpljivo ćemo sačekati da implantati srastu sa vašim kostima, što obično traje između 3 i 9 meseci. Izuzetak predstavlja tehnika “ALL ON 4,” gde možete dobiti nove zube za svega 24 do 72 sata, pružajući brzo i efikasno rešenje.

Nakon što implanti postignu punu osseointegraciju, naš stručni tim će se posvetiti izradi protetskog rada, kao što su krunice, mostovi ili proteze. Naš cilj je da vam pružimo osmeh koji je ne samo funkcionalan, već i estetski savršen. Implantologija je jedna od naših specijalnosti, a mi se radujemo prilici da vam pomognemo povratiti osmeh i samopouzdanje. Vaša oralna zdravlja je naša briga.

Nadoknada jednog zuba

U slučaju da vam nedostaje jedan zub, možemo ga lako nadoknaditi uz pomoć impanta, a da pri tom ne diramo susedne zube koji ti impanti treba da nose.

Ugradnja implanta kao nosača budićih mostova

U slučaju da vam nedostaje više zuba ili je veliki razmak između postojećih zuba, implanti vam mogu pomoći da budu nosači mosta, odnosno da premoste velike raspone između zuba.

Ugradnja implanta kao potpara totalnih proteza

Ugradnjom dva implanta sa posebnim suprastrukturama možemo dobiti odličnu potporu za totalne proteze tj. sprečiti da se proteze pomeraju ili ispadaju prilikom jela ili govora.

Zašto implant?

 

  • Gubitkom zuba, žvakanje hrane biće otežano, a to će svakako negativno uticati na funkciju varenja. Takođe, ukoliko vam nedostaje neki zub, dolazi do povlačenja kao i pomeranja ostalih zuba, a pošto vilična kost podupire mišiće lica, lice dobija starački izgled zbog čega dolazi do funkcionalnih i estetskih problema. Kada smo već kod estetskog faktora, ukoliko ste izgubili neki od prednjih zuba treba napomenuti da rekonstrukcija na implantu izgleda kao prirodni zub i razlika je neprimetna.
  • Ukoliko vam nedostaje zub, a anatomski uslovi dozvoljavaju ugradnu implata svakako je mnogo bolje ugraditi zubni implant nego praviti most jer je metodom mosta potrebno brusiti susedne zdrave zube, a ponekad ih i devitalizovati (“umrtviti” ili iz njih izvaditi živac). Zdravi zubi trpe i teret kao nosači zuba koji nedostaju, a samim tim se skraćuje i vek trajanja tih zuba. Ukoliko vam nedostaje više zuba, moguće je ugraditi zubne implante koji će služiti kao nosači mosta.
  • Vaš spoljni izgled će biti poboljšan pošto implantati spečavaju resorpciju vilične kosti. Takođe, bore koje se javljaju oko usana kada se poremete međuvilični odnosi se eliminišu. Kolaps donje trećine lica koji se javlja sa gubitkom zuba vizuelno se koriguje

Kako funkcioniše proces ugradnje zubnog implanta?

Proces ugradnje zubnog implanta traje kratko ali je u zavisnosti od kvaliteta kosti potrebno od 3 do 9 meseci da bi implant srastao za kost. Mi svakom pacijentu pristupamo individualano jer je to zaista bitno.

Prvi korak je stomatološki pregled, a zatim se radi 3D snimak, kako bi procenili volumen kosti u svim pravcima. Tek posle detaljnog i individualnog plana se pristupa ugradnji implanta, naravno u lokalnoj anesteziji. Nakon srastanja implanta prelazimo na protetski deo tj. ugradnju ili metalo-keramičke ili bezmetalne krunice u zavisnosti od želja i mogućnosti pacijenta. Tokom ugradnje implanta čućete bušenje i zavrtanje, što može zvučati i delovati neprijatno, ali će vas sigurno utešiti činjenica da je ugradnja zubnog implanta ipak lakša od procesa vađenja zuba.

Najčešće se koristi lokalna anestezija tako da tokom operacije ne osećate nikakav bol. Međutim, ako ste previše uplašeni zbog intervencije, u dogovoru sa svojim lekarom možete popiti sedativ.

Nadoknada delimične ili totalne bezubosti ugradnjom implanata

Zubni imlant je titanijumski kocic koji se usrafljuje  u kost i sluzi da zameni nedostajuci zub.

Nakon što se zubni implant veze za kost na njemu se može izraditi nadoknada tipa krunice, mosta ili proteze. Najvažnije karakteristike implanta su oblik i priprema njegove titanijumske površine preko koje se imlant vezuje za kost. Što je ta priprema suptilnija i komplikovanija (tj. što je više novca i vremena  uloženo u istraživanje i poboljšanje svakog novog implanta) , to je zubni implant skuplji i bolji!

Vodeći proizvodjači implantata su prošli dugačak put od početka primene implantata, kada su zubni implanti  bili samo obični titanijumski srafovi do današnjih  implantata koji na svojim povrsinama imaju specijalne premaze koji podstiču proizvodnju kosti oko implanta i brže vezivanje i srastanje za kost u kojoj su ugradjeni.

Najkvalitetniji  imlantati Vam nude SIGURNOST da je njihov proizvod prošao uspešno test vremena i ogroman broj uspešno ugradjenih implantata. Uspešnost  vodećih proizvodjača je i do 95 %!